Lietuvos Respublikos mokėjimų balanso statistika - Barzdžius, Raimundas (Lithuanian Journal of Statistics, 2009)
Nacionalinės pinigų sistemos funkcionavimas ir valiutos kurso palaikymas yra neišvengiamai susijęs su šalies mokėjimų balanso pusiausvyros problema. Sprendžiant šią ir su ja susijusias makroekonomines problemas labai svarbią reikšmę turi mokėjimų balanso statistika. Mokėjimų balanso statistikos svarba ekonominės politikos formuotojams pasireiškia tuo, kad gali padėti atsakyti į atitinkamus klausimus ir formuluoti geresnius ekonominės politikos sprendimus.Vienas iš svarbiausių struktūrinių pokyčių, įvykusių pasaulio ekonomikoje per pastaruosius du dešimtmečius, tai pastebimai glaudesni prekybos ir finansiniai ryšiai tarp šalių, arba vadinamoji globalizacija.
Keywords: none