Oficialiosios statistikos terminijos norminimas - Burokaitė, Gita (Lithuanian Journal of Statistics, 2009)
Šioje apžvalgoje trumpai aptariamas oficialiosios statistikos norminimo darbas nuo 2004-ųjų – kai buvo paskelbtas skirtingų veiklos sričių terminijos norminimą valstybės institucijose reguliuojantis Lietuvos Respublikos terminų banko įstatymas (Žin., 2004, Nr. 7-129). Vadovaujantis šiuo įstatymu, Statistikos departamente, kaip ir kitose valstybės institucijose, buvo sukurta terminijos komisija, atsakinga už oficialiosios statistikos esamų terminų inventorizavimą ir naujų terminų kūrimą. Be šios komisijos veiklos, paskirties, tikslų, darbo organizavimo ir principų apžvalgos, pristatomas ir naujas projektas – elektroninis statistikos terminų žodynas (eSTŽ) – jau šių metų rugsėjo mėn., planuojama, tapsiantis prieinamas visiems oficialiosios statistikos rengėjams ir vartotojams.