Nacionalinės statistikos infrastruktūros kūrimas - Norkus, Vygandas (Lithuanian Journal of Statistics, 2009)
Enciklopediniame kompiuterijos žodyne terminas „informacinės technologijos“ apibrėžiamas kaip „priemonių ir būdų visuma informacijai apdoroti“. Informacinės technologijos apima įvairius metodus ir priemones (techninę ir programinę įrangą), skirtas duomenims apdoroti: rinkti, rikiuoti, laikyti, perduoti ar kitaip tvarkyti kompiuteriu. Pabrėžiant ryšių svarbą vis dažniau vartojamas terminas „informacinės ir komunikacinės technologijos“. Nenuostabu, kad Statistikos departamentas, kurio misijos formuluotė ilgą laiką skambėjo panašiai kaip šis apibrėžimas, šiuo metu valdo vieną moderniausių informacinių ir komunikacinių technologijų infrastruktūrų tarp valstybės institucijų Lietuvoje. Žvelgiant retrospektyviai, pasiektas rezultatas šiandien atspindi tik nedidelę dalį gausybės įgyvendintų infrastruktūrinių projektų, lydėtų tiek nusivylimų, tiek tarptautinio pripažinimo.