Žvilgsnis į tarybinę statistiką - Adlys, Petras Gediminas (Lithuanian Journal of Statistics, 2009)
Iš 90-ties Lietuvos statistikos metų ištisas pusšimtis teko tarybiniam laikotarpiui. To meto statistika vertinama nevienareikšmiškai, dažniau neigiamai. Vien juoda spalva dažniausiai ją piešia ne specialistai, susidarę nuomonę iš atskirų, dažniausiai politinę situaciją vertinančių, pasisakymų ir kitokių rašinių periodinėje spaudoje.