Mokytojų ir švietimo pagalbos specialistų profesinį stresą sukeliančių šaltinių analizė - Vaitkevičienė, Asta; Alifanovienė, Daiva; Kepalaitė , Albina (Special Education, 2023)
Straipsnyje analizuojami empirinio tyrimo duomenys, atskleidžiantys mokytojams ir švietimo pagalbos specialistams profesinį stresą sukeliančių šaltinių ypatumus. Specialistų patirčiai analizuoti sudarytas klausimynas, kurio teiginiai suformuluoti remiantis profesinio streso mokslinių tyrimų(teorinių ir empirinių) analize.Klausimynu apklausti 205 respondentai. Remiantis šios imties tiriamosios faktorinės ir patvirtinamosios faktorinės analizių duomenimis, sukonstruotas galutinis klausimynas, tinkamas mokytojų ir švietimo pagalbos specialistų stresogeniniams šaltiniams tirti. Atskleistos ir statistiškai reikšmingos profesinį stresą sukeliančių šaltinių sąsajos.
Keywords: profesinis stresas; streso šaltiniai; mokytojai ir švietimo pagalbos specialistai.