Prielaidos įgyvendinti naują mokytojų rengimo programą: inkliuzinis ugdymas mokykloje - Marin, Elena (Special Education, 2016)
Straipsnyje bandoma analizuoti inkliuzinio ugdymo diegimą Rumunijoje: pateikiama statistinių duomenų ir aprašoma, kokių veiksmų buvo imtasi pereinant nuo segregacijos principu pagrįstos ugdymo sistemos mokykloje prie inkliuzijos principais grindžiamos sistemos. Dėmesys kreipiamas į mokytojus ir mokytojų pirminio rengimo programas.Mokytojų pirminis rengimas Rumunijoje remiasi prielaida, kad, siekiant įdiegti inkliuzinio ugdymo sistemą, tokių mokytojų rengimo poreikis yra labai didelis. Kokybiniu tyrimu buvo siekiama pateikti specialistų nuomonę dėl inkliuzinio ugdymo mokytojų rengimo politikos prioritetų, atkreipiamas dėmesys į tokių specialistų rengimo, privalomo kiekvienam inkliuzinį ugdymą taikančiam mokytojui, sistemos įdiegimo sąlygas ir aspektus, susijusius su mokytojų rengimo proceso reformavimu nacionaliniu lygmeniu.
Keywords: inkliuzinis ugdymas; pirminis mokytojų rengimas; mokytojų kompetencijos; įvairovė; Rumunija