Žiniasklaidos formuojamas visuomenės požiūris į vaiko teisių įgyvendinimą - Dudaitė, Jolita; Kairienė, Brigita (Special Education, 2017)
Straipsnyje nagrinėjamas žiniasklaidos formuojamas visuomenės požiūris į vaiko teises ir jų įgyvendinimą. Žiniasklaida turi galimybę pasiekti labai didelę skaitytojų auditoriją, be to, ji yra svarbi priemonė skatinanti visos visuomenės ir žmonių, atsakingų už vaiko teisių apsaugos politiką, jautrumo šiai temai skatinimą. Atliktame tyrime siekiama nustatyti, kokie vaiko teisių įgyvendinimo aspektai yra žiniasklaidos paliečiami, o kokių aspektų stokojama. Atkreipiamas dėmesys į vaiko teisių įgyvendinimo temas bendruoju atveju ir į specialiųjų poreikių vaikų teisių įgyvendinimo temas
Keywords: vaiko teisės; vaiko interesai; vaiko gerovė; nediskriminavimas; žiniasklaida