Tėvų vaidmuo, ugdant vaikų, turinčius aktyvumo ir dėmesio sutrikimą, inkliuzinio ugdymo kontekste Ukrainoje - Fert, Olha (Special Education, 2019)
Straipsnyje aptariami dažniausiai pasitaikantys vaikų raidos sutrikimai Ukrainoje dabartinės tarptautinės klasifikacijos kontekste. Pažymimas paveldimumo vaidmuo aktyvumo ir dėmesio sutrikimo etiologijoje. Iškeliamas tinkamo šeimos auklėjimo, įtakojančio vaiko, turinčio ADS, visapusišką inkliuziją, klausimas. Analizuojama vaikų, turinčių ADS, tėvų pažanga šeimos ugdymo procese padedant nevyriausybinėms organizacijoms.
Keywords: raidos sutrikimai; aktyvumo ir dėmesio sutrikimas; tėvų auklėjimas; inkliuzija