Asmenų, turinčių negalią, gyvenimo kokybė ir pasitenkinimas gyvenimu priverstinio socialinio atsiribojimo ir izoliacijos namuose dėl Covid-19 pandemijos metu - Chykhantsova , Olena; Kievišienė , Justina; Baranauskienė, Ingrida; Agostinis-Sobrinho, Cesar (Special Education, 2022)
Šiuo tyrimu buvo siekiama išanalizuoti Ukrainos ir Lietuvos asmenų, turinčių negalią, gyvenimo kokybę ir pasitenkinimą gyvenimu karantino dėl COVID-19 pandemijos metu. Tyrime iš viso dalyvavo 546 16–84 metų amžiaus respondentai iš Lietuvos ir Ukrainos. Respondentai užpildė autorių sudarytą klausimyną ir subjektyvaus laimingumo skalę (angl. Subjective Happiness Scale), kad būtų galima įvertinti jų gyvenimo kokybę, subjektyvų laimingumą ir pasitenkinimą gyvenimu. Siekiant įvertinti sąsajas tarp gyvenimo kokybės, subjektyvaus laimingumo ir pasitenkinimo gyvenimu buvo naudojamas Pirsono koreliacijos koeficientas. Rezultatai rodo išmatuotų konstruktų tarpusavio ryšį: subjektyviai įvertinta gyvenimo kokybė karantino metu susijusi su pasitenkinimu įvairiose gyvenimo srityse ir vidutiniškai susijusi su subjektyviu laimingumu. Apibendrinant galima teigti, kad tyrimas parodė gyvenimo kokybės, subjektyvaus laimingumo ir pasitenkinimo gyvenimu tarpusavio priklausomybę, leidžiančią manipuliuoti atskirais komponentais ir sukelti pokyčius ne tik mokslo, bet ir imantis į fizinę bei psichikos sveikatą orientuotų prevencinių veiksmų siekiant pagerinti asmenų, turinčių negalią, savijautą.