Stress experienced by adolescents in the context of the analysis of demographic variables - Alifanovienė, Daiva; Vaitkevičienė, Asta; Šapelytė, Odeta; Šarauskienė, Danutė (Special Education, 2016)
Straipsnyje analizuojamas paauglių patiriamas stresas socialinių ir demografinių kintamųjų kontekste. Tyrimo duomenys leido nustatyti stresines situacijas ir identifikuoti negatyvias emocijas, kurias išgyvena paaugliai, priklausomai nuo jų lyties, amžiaus. Respondentų duomenys buvo analizuojami aprašomosios ir matematinės statistikos metodais. Nustatyta, kad paaugliai patenka į stresines situacijas ir išgyvena negatyvias emocijas. Dažniausiai į tokias situacijas patenka vyresnio amžiaus paauglės. Gyvenamoji vieta mažai reikšminga stresiniams paauglių išgyvenimams, o mokyklos socialinė aplinka laikytina dideliu stresogeniniu veiksniu.