Kūno kultūros dalyko programos struktūra ir efektyvumas, siekiant pakeisti nuostatas į žmones su regėjimo negalia - Cordente Mesas, David; González Víllora, Sixto; Contreras Jordán, Onofre (Special Education, 2017)
Pagrindinis mokslinio straipsnio tikslas buvo sukurti ir patvirtinti formuojančiosios kūno kultūros dalyko programos efektyvumą, siekiant pagerinti mokinių nuostatas regėjimo sutrikimo negalios. Tyrime dalyvavo 910 mokinių nuo 9 iki 13 metų amžiaus iš Kastilijos-La Mančos (Castilla-La Mancha) regiono (Ispanija). Dalyviai imitavo regėjimo negalią aštuonių kūno kultūros ugdymo užsiėmimų metu žaidybinio ir sportinio mokymosi aplinkoje. Be to, du kartus (iki ir po intervencijos) jie atsakė į autorių (2018) klausimyno klausimus, siekiat įvertinti vaikų nuostatas į regėjimo negalią bei vaikų nuostatas į integruotą kūno kultūros ugdymą pagal CAIPE-R (Block, 1995). Buvo atlikta aprašomoji ir lyginamoji analizė bei ANOVA. Rezultatai rodo, kad buvo pasiektas reikšmingas poveikis mokinių nuostatoms regėjimo negalios atžvilgiu. Dėl šios priežasties ateityje ši programa galėtų būti taikoma įvairiose mokyklose, nes jos efektyvumas įrodytas suformuotomis palankesnėmis mokinių nuostatomis inkliuzijos atžvilgiu.