Motorikos sutrikimų turinčių asmenų fizinės veiklos rodikliai, susiję su jų pasitenkinimu gyvenimu ir požiūriu į savo negalę - Radzevičienė, Liuda; Miliūnienė, Lina; Gudonis, Vytautas (Special Education, 2018)
Tyrimu siekiama nustatyti motorikos sutrikimų turinčių asmenų fizinės veiklos rodiklius, susijusius su jų pasitenkinimu gyvenimu ir požiūriu į savo negalę. Buvo nustatyta, kad motorikos sutrikimų turintys žmonės, dalyvaujantys sporto veiklose, jaučiasi patenkinti, lyginant su tais, kurie yra pasyvūs. Asmenų, turinčių motorikos sutrikimų, fizinį aktyvumą lemia keletas priežasčių, susijusių su asmeniniais ir aplinkos veiksniais. Tyrime dalyvavo 162 stuburo traumą patyrę ir neįgaliojo vežimėliu judantys suaugusieji.