Mokinių, turinčių didelių specialiųjų ugdymosi poreikių, mokymosi specialiojo ugdymo įstaigose patirtys - Kairienė, Daiva; Geležinienė, Renata; Kaffemanienė, Irena; Melienė, Rita; Miltenienė, Lina; Tomėnienė, Laima (Special Education, 2019)
Straipsnyje atskleidžiamos mokinių, turinčių didelių specialiųjų ugdymosi poreikių (SUP), mokymosi specialiojo ugdymo įstaigose patirtys, kurios analizuojamos inkliuzinio ugdymo nuostatų bei užsienio šalyse atliktų tyrimų kontekste. Tyrime laikomasi kokybinio tyrimo metodologinių nuostatų. Pristatomi pusiau-struktūruoto mokinių individualaus interviu metodu surinkti duomenys. Tyrime išryškėja mokinių nuomonės apie ugdymosi specialiojo ir bendrojo ugdymosi mokyklose galimybes ir ribotumus, požiūris į mokymąsi, atskleidžiami psichosocialinės aplinkos specialiosiose mokyklose ypatumai.