Vyresniojo ikimokyklinio amžiaus vaikų, turinčių kalbos sutrikimų, kalbinio pasirengimo mokyklai komponentų raidos situacija - Bielova, Olena (Special Education, 2021)
Tyrimo tikslas – ištirti ikimokyklinio amžiaus vaikų, turinčių kalbos sutrikimų, kalbinio pasirengimo mokyklai komponentų formavimąsi. Tyrime buvo naudojami metodai, leidę eksperimentiškai ištirti kalbinio pasirengimo komponentų – kognityvinio, motyvacinio ir emocinio – raidą. Nustatyta, kad vaikų, turinčių kalbos sutrikimų, visi kalbinio pasirengimo komponentai nėra pakankamai susiformavę ir jiems reikalinga pagalba.