Žmonės ir vietos: asmenų, turinčių negalią, gyvenimo persikėlus į bendruomenę socialiniai ir fiziniai aspektai - Gevorgianienė, Violeta; Šumskienė, Eglė; Mataitytė-Diržienė, Jurga; Genienė, Rasa (Special Education, 2021)
Straipsnyje aptariami sutrikusio intelekto ir sutrikusios psichikos asmenų, jiems persikėlus į grupinio gyvenimo namus, integracijos bendruomenėje klausimai. Taikant ekologinio žemėlapio metodą atskleidžiami ir palyginami asmenų, turinčių negalią, ir kitų bendruomenės narių fizinio bei socialinio dalyvavimo aspektai.