Ligoninių atsparumo diskursas teoriniame organizacijos atsparumo sampratos ir veiksnių kontekste - Liukinevičienė, Laima; Blažienė, Jurgita (Socialiniai tyrimai, 2022)
Straipsnyje apibrėžiamos organizacijos pažeidžiamumo ir atsparumo sampratos, organizacijos atsparumo bruožai ir veiksniai (išoriniai ir vidiniai), aktualizuojamas pasyviojo (adaptacinio, operacinio) ir aktyviojo (planuojamo, strateginio, į galimybes orientuoto) atsparumo didinimo derinimas organizacijos valdyme. Teoriniame organizacijos atsparumo sampratos kontekste gryninamas ligoninės atsparumo nenumatytiems įvykiams konceptas, pristatant pandemijos iššauktus empirinius ir viešosios politikos įgyvendinimo priemonių analizės diskursus.
Keywords: organizacijų pažeidžiamumas; organizacijų atsparumas; ligoninių atsparumas