Europos Sąjungos socialinių inovacijų skatinimo politika ir jos įgyvendinimas - Tamošiūnas, Teodoras (Socialiniai tyrimai, 2018)
Straipsnyje nagrinėjama socialinių inovacijų sampratos traktuotė Europos Komisijos dokumentuose ir šių inovacijų vaidmuo Europos Sąjungos sanglaudos politikoje. Analizuojama, kaip Europos Komisija ir kitos ES institucijos atlieka socialinių inovacijų įgyvendinimo finansavimą per ES investicines programas, kokia tvarka organizuoja socialinių inovacijų konkursus, kaip kuria virtualius tinklus ir siekia pritraukti privačius investuotojus. Pagrindžiama faktais, kad Lietuva yra tarp sparčiausiai augančių novatorių Europos Sąjungoje. Pateikta Europos Komisijos konkursuose premijuotų socialinių inovacijų projektų pavyzdžių.
Keywords: ES inovacijų skatinimo politika; socialinės inovacijos; socialinių inovacijų įgyvendinimo programos