Poreikio realizuoti savo gebėjimus dirbant dėl kitų raiška Akmenės rajono seniūnijose - Liukinevičienė, Laima; Statkuvienė, Rasa (Socialiniai tyrimai, 2018)
Įsigilinus į savitranscendencijos, t. y. vidinės motyvacijos dirbti dėl kitų, teorinį konceptą ir šio reiškinio aktualizavimą valstybės tarnyboje, straipsnyje pristatomi savitranscendencijos raiškos Akmenės rajono seniūnijose tyrimo rezultatai. Naudota mišrių metodų strategija: jungiami kiekybiniai ir kokybiniai tyrimo metodai. Tyrimu išaiškinti pagrindiniai motyvaciniai veiksniai seniūnijos veikloje, savitranscendencijos vieta tarp kitų darbuotojus motyvuojančių poreikių, savitranscendenciją aktyvinantys ir slopinantys veiksniai. Patvirtinta seniūno lyderystės svarba orientuojant darbuotojus veikti dėl bendruomenės, visuomenės.