Ištekliais pagrįsto požiūrio taikymas mažų įmonių konkurenciniam pranašumui - Petružis, Gvidas (Socialiniai tyrimai, 2018)
Sparčiai kintant ekonominei situacijai, keičiasi ir verslo aplinka, kuri lemia didėjančią konkurenciją įvairiuose verslo sektoriuose. Mažų įmonių konkurencingumui skiriamas nepakankamas dėmesys, todėl aktualia problema tampa ištekliais pagrįsto požiūrio taikymas mažose įmonėse. Ši problema svarbiausia rengiant ir įgyvendinant konkurencingumo stiprinimo strategijas. Tyrimo tikslas – atskleisti ištekliais pagrįsto požiūrio taikymo mažose įmonėse galimybių teorinius aspektus. Tyrimo rezultatai parodė, kad mažos įmonės turi labai ribotus išteklius, todėl, siekdamos ilgalaikio konkurencinio pranašumo, savo veikloje galėtų taikyti išteklių analizę, akcentuodamos turimus ir reikiamus vystyti strateginius vidaus išteklius. Visi įmonės turimi nematerialūs strateginiai ištekliai yra tarpusavyje glaudžiai susiję ir vienas kitą papildantys.