Banko garantija: solvet et repete principo reikšmė ir reguliavimo problematika - Nemeikšis, Giedrius (Socialiniai tyrimai, 2020)
Ekonominės krizės, pandemijos turi neigiamos įtakos verslams, todėl banko garantijos, kaip saugiausio prievolių įvykdymo užtikrinimo instrumento dėl solvet et repete principo, poreikis ir reikšmė pasaulyje auga, o kartu tai skatina tinkamai įvertinti Lietuvos ir kitų šalių reguliavimus šiuo klausimu, kai Lietuvos teisės doktrinoje tokių tyrimų nėra. Todėl šiame straipsnyje apžvelgiami solvet et repete principo reikšmė banko garantijos teisiniuose santykiuose tarptautinėje komercinėje praktikoje ir jo reguliavimo problematika Lietuvos teisėje ir kitų šalių kontekste.