Anotacijos - Gudmantas, Kęstutis; Vaškelienė, Asta; Nedzinskaitė, Živilė (Senoji Lietuvos literatūra, 2014)
Jan Jurkiewicz, Od Palemona do Giedymina: Wczesnonowożytne wyobrażenia o początkach Litwy, część I: W kręgu latopisów litewskich, Poznań: Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza, 2013, 320 p.,2 il. l., žemėl. ISBN 978-83-232-2549-2; ISSN 0554-8217Bernadetta Manyś, Uroczystości rodzinne w Wilnie za Augusta III (1733–1763), Poznań: Wydawnictwo Nauka i Innowacje, 2014, 408 p. ISBN 978-83-64864-05-6Aneta Markuszewska, Festa i muzyka na dworze Marii Kazimiery Sobieskiej w Rzymie, Warszawa: Muzeum Pałac w Wilanowie, 2012, p. 389, 70 il. ISBN 978-83-60959-83-1