Gotfrydo Ostermejerio Kritischer Beytrag zur Altpreußischen Religionsgeschichte (1775) mitonimų etimologijos svarstymai - Kregždys, Rolandas (Senoji Lietuvos literatūra, 2016)
Straipsnyje aptariami Gotfrydo Ostermejerio veikale Kritischer Beytrag zur Altpreußischen Religionsgeschichte (Marienwerder, 1775) minimų prūsų ir lietuvių teonimų (Perkunas; Okoperun / Occopirn; waigdiuks / Ʒwaigʒdiks; Bangputtys; Potrimpus / Patremćius; Anttrimpus / Anttremćius / Attremćius; Bliʒgëlis; Diewaites; emberys / emienek; empati / emyne; Jawinnê; Pergubrus; Girryſtis; Puſʒkaitis; Bibcʒiû Bóbelis; Melletële; Barſtúkai; Kaukarus; Laima / Laimë; Curcho / Kurcho / Kurchos; Pilwytis; Atſweikćius / Atſweikinćius / Auſweitis; Gabjauja; Pardoytis / Pardůtis; Gué / Cʒué; Marcopol; Worſʒkátis / Werſʒukátis; Jaućiû Bobis / Baubis; Gardëtis; Kiauliû krukë; Iſʒwambratis / Wiſʒtambratis; Muſſû Birbiks; Pykullus / Pekullus / Pocollus / Potoll; Magilá; Giltine; Jagaubis; Drebkullys; Laumé; Kaukas; Markopecʒei / Marcopet) bei mitonimo krivis etimologinės analizės metodologijos principai ir jų kongruencija dabartinių šios plotmės tyrimų aspektu.
Keywords: Gotfrydas Ostermejeris; mitonimas; teonimas; etimologinė analizė