Gotfrydo Ostermejerio giesmyno (1781) šaltinių ir repertuaro klausimas - Strungytė-Liugienė, Inga (Senoji Lietuvos literatūra, 2016)
Šiame straipsnyje analizuojamas vokiškų šaltinių, kuriais galėjo remtis Gotfrydas Ostermejeris versdamas naujas giesmes rinkiniui Giesmes ßwentos Baźnyczoje ir Namej’ giedojamos (Karaliaučius, 1781), klausimas. Taip pat apžvelgiami šio giesmyno repertuaro atrankos polinkiai. Kadangi rinkinys nerastas, tyrimas atliekamas remiantis antriniu šaltiniu – Kristijono Endrikio Mertikaičio giesmynu Wissokies Naujes Giesmes arba Ewangelißki Psalmai (Tilžė, 1817), į kurį pateko per pusšimtį Ostermejerio ir jo bendradarbių – Mažosios Lietuvos kunigų Povilo Šrederio ir Kristijono Lovyno – giesmių.
Keywords: Gotfrydas Ostermejeris; Kristijonas Endrikis Mertikaitis; evangelikų liuteronų giesmynai; Mažoji Lietuva; Michaelio Lilienthalio Vernünftiger Gottesdienst des Singens (Königsberg, 1752); Mitauisches Gesangbuch (Mitau, [1769–1771])