Lietuvos vienuolijų XVI–XIX a. personalinio ir biografinio pobūdžio šaltiniai - Jovaiša, Liudas (Senoji Lietuvos literatūra, 2017)
Straipsnyje apžvelgiami ir klasifikuojami rankraštiniai ir spausdinti XVI–XIX a. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės teritorijoje veikusių lotynų apeigų katalikiškų vienuolijų šaltiniai, teikiantys žinių apie šių vienuolijų narius bei jų gyvenimus.
Keywords: rubricelės; elenchai; provincijos narių katalogai ir registrai; įvilktuvių, įžadų, šventimų registravimo knygos; provincijos ir vienuolyno kapitulų aktai; vyresniųjų rinkimų knygos; vizitatorių potvarkiai