Alberto Vijūko Kojalavičiaus Lietuvos istorijos gnomos - Dilytė, Dalia (Senoji Lietuvos literatūra, 2017)
Straipsnyje tyrinėjama Alberto Vijūko Kojalavičiaus Lietuvos istorijoje pavartotų gnomų formos ir turinio įvairovė, gnomų funkcija kūrinyje.
Keywords: Albertas Vijūkas Kojalavičius; Lietuvos istorija; gnoma