Nauja reta knyga apie šv. Kazimierą - Antanavičius, Darius (Senoji Lietuvos literatūra, 2018)
Żywot świętego Kazimierza królewicza polskiego i książęcia litewskiego w Wilnie roku 1606 przez Mateusza Chryzostoma Wołodkiewicza przełożony. Przydane są modlitwy nabożne i hymny do św. Kazimierza, opracował Jan Okoń przy współpracy Katarzyny Gary i Jolanty Rzegockiej, Warszawa: Muzeum Historii Polski, 2016, 244 p.: iliustr., faks. ISBN 978-83-65248-06-0