Nežinoma Pauliaus Oderborno poema apie Lietuvą - Narbutas, Sigitas (Senoji Lietuvos literatūra, 2018)
2017 m. Saksonijos krašto, valstybės ir universiteto bibliotekoje surastas mažai kam žinomas Kauno liuteronų kunigo Pauliaus Oderborno kūrinys. Tai Vilniuje, Jono Karcano spaustuvėje, 1583 m. publikuotas Himnas apie seną ir garsią Glebavičių giminę. Jame apdainuojama Lietuvos istorija, daugiau dėmesio skiriant Gediminui ir Vilniaus įkūrimui, taip pat apibūdinama Glebavičių giminė, minimi iškilesni tos giminės asmenys. Ši poema svariai papildo lietuvių ar kitakilmių Lietuvos Didžiosios Kunigaikštijos gyventojų XVI a. antroje pusėje lotynų kalba sukurtų literatūros kūrinių aruodą.
Keywords: Lietuvos literatūra lotynų kalba; poema; Paulius Oderbornas; Jonas Jonaitis Glebavičius; Himnas apie seną ir garsią Glebavičių giminę; Hymnus de antiqua et illustri Heleboviciorum gente; Lietuvos Didžioji Kunigaikštija