Didikų vaizdinys Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės raštijoje - Kuolys, Darius (Senoji Lietuvos literatūra, 2019)
Straipsnyje nagrinėjamas Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės raštijos kurtas didikų vaizdinys, interpretuojamos šio vaizdinio reikšmės, aptariamas didikų vaizdinio ryšys su to meto visuomenės politine tapatybe.
Keywords: didikai; viešpačiai; tėvynės tėvai; vaizdinys; dorybės; respublika; Radvilai; Chodkevičiai; Sapiegos