Lietuvos metraščių Tichonravovo nuorašas: tyrimas ir publikacija - Gudmantas, Kęstutis (Senoji Lietuvos literatūra, 2019)
Įvadiniame straipsnyje apžvelgiamas rankraštinis 1636 m. kodeksas, saugomas Rusijos valstybinėje bibliotekoje Nikolajaus Tichonravovo rankraščių kolekcijoje (sign. f. 299, Nr. 408). Pagrindinis dėmesys skiriamas kodekso pabaigoje esančiam Viduriniojo Lietuvos metraščių metraščio sąvado nuorašui – pateikiamos jo charakteristikos ir santykis su kitais minėto sąvado nuorašais. Taip pat skelbiamas transkribuotas nuorašo tekstas.
Keywords: Lietuvos metraščiai; Vidurinysis sąvadas; kodeksas; nuorašas; Ukraina; stačiatikiai; Nikolajus Tichonravovas