Jono Kimbaro Funebria (1603): atsiradimo aplinkybės, autorius, kūrinys - Nedzinskaitė, Živilė (Senoji Lietuvos literatūra, 2020)
Straipsnyje pristatomas 1603 m. Vilniuje Jono Karcano spaustuvėje išleistas Jono Kimbaro kūrinys Funebria, parašytas mirus Teodoro Lackio žmonai Izabelei Bonarelli-Lackienei (1567–1602): aptariamos kūrinio atsiradimo aplinkybės, autoriaus asmenybė, pateikiama išsami kūrinio struktūra, daugiausia dėmesio skiriant poezijos dalies analizei. Taip pat aptariama šio gedulinio teksto literatūrinė ir kultūrinė vertė.
Keywords: LDK laidotuvių kūriniai; Jonas Kimbaras; Teodoras Lackis; Izabelė Bonarelli-Lackienė; poezija; lotynų kalba