Anotacijos - Čiurinskas, Mintautas; Kuolys, Darius; Terleckienė, Eleonora; Vasiliauskaitė, Vaiva (Senoji Lietuvos literatūra, 2024)
Gedimino laiškai, sudarė ir iš lotynų kalbos vertė Sigitas Narbutas, įvadą ir komentarus parašė Darius Kuolys, iliustracijas piešė Marius Jonutis, Vilnius: Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, 2023, 64 p. ISBN 987-609-425-344-7 Lietuvos ir Žemaičių Didžiosios Kunigaikštystės metraštis. Monografinis tyrimas ir kritinis leidimas, parengė Kęstutis Gudmantas = Chronicle of the Grand Duchy of Lithuania and Samogitia. A Study and a Critical Edition, edited by Kęstutis Gudmantas, Vilnius: Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, 2024, 459 p., faks. ISBN 978-609-425-127-6 Žvaigždės pakeičia skeptrus: 1695 m. Kražių kolegijos rankraščio poezija, sudarė ir parengė Ona Dilytė-Čiurinskienė, iš lotynų ir lenkų kalbos vertė Ona Dilytė-Čiurinskienė, Regina Koženiauskienė, Sigitas Narbutas, komentarus rašė Ona-Dilytė-Čiurinskienė, Regina Koženiauskienė, 2024, 423 p.: iliustr., santr. angl. k. ISBN 978-609-425-293-8 Pirmasis Juozapato Kuncevičiaus gyvenimo aprašymas Relatio (1624). Palaimintojo Juozapato kankinystės poezija XVII a. knygelėje Rhythmus: studija, Relatio komentuotas leidimas, vertimas iš lotynų kalbos; straipsnis, Rhythmus kopija ir perrašas, poetinis vertimas iš lotynų kalbos, parengė Mintautas Čiurinskas ir Ona Dilytė-Čiurinskienė, Vilnius: Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, 2023, 224 p., iliustr, faks. ISBN 978-609-425-373-7 Mintautas Čiurinskas, Europinė Oršos pergalės (1514) propaganda ir Lietuvos kultūra, Vilnius: Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, 2024, 207 p., iliustr. ISBN 978-609-425-387-4 Oršos pergalės (1514) šaltiniai: poezija, proginiai ir naujienų spaudiniai = Fontes victoriae apud Orsham A. D. 1514: carmina, editiones occasionales et libelli nuntiorum, sudarė ir parengė, [įvadą ir komentarus parašė] Mintautas Čiurinskas, iš lotynų kalbos vertė Mintautas Čiurinskas, Ona Dilytė-Čiurinskienė, Eugenija Ulčinaitė, iš vokiečių kalbos vertė Vilija Gerulaitienė, Vilnius: Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, 2024, 343 p., iliustr. ISBN 978-609-425-386-7 Mokymo metodas Lietuvos provincijos pijorų mokykloms. Apšvietos edukacijos naujovės, sudarė, iš lotynų kalbos vertė, komentarus parengė ir įžanginį straipsnį parašė Asta Vaškelienė, Vilnius: Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, 2024, 270 p., faks. ISBN 978-609-425-256-3