Kristijono Donelaičio epinių formulių likimas Metų vertimuose į rusų kalbą - Dilytė, Dalia (Senoji Lietuvos literatūra, 2024)
Straipsnis skirtas Davido Brodskio ir Sergejaus Isajevo atliktų Kristijono Donelaičio Metų vertimų į rusų kalbą nagrinėjimui. Tyrimo objektu pasirinktas vienas iš svarbiausių epinio kūrinio elementų – epinės formulės. Pateikiamas įvairių epinių formulių variantų vertimų tyrimas.