Kražių kolegijos studentų ir dėstytojų literatūrinė veikla XVII a.: kūriniai Jonui Karoliui Chodkevičiui - Nedzinskaitė, Živilė (Senoji Lietuvos literatūra, 2024)
Tai trečiasis ciklo apie Kražių kolegijos studentų ir dėstytojų kūrybą XVII a. straipsnis. Pirmajame buvo pristatyti Kražių kolegijoje parašyti proginiai kūriniai Žemaičių vyskupams, antrajame – parašytieji Žemaičių seniūnams. Šiame aptariami du kūriniai, dedikuoti kolegijos fundatoriui Jonui Karoliui Chodkevičiui, – Obsequium gratitudinis (1619) ir Sacra lithothesis (1621). Abiejų panegirikų autoriumi laikomas Motiejus Kazimieras Sarbievijus. Straipsnyje pateikiama kūrinių struktūra, aptariamos jų atsiradimo aplinkybės, ypatybės, reikšmė ir refleksija lotyniškojoje LDK literatūroje.