Didikas Mikalojus Kristupas Chaleckis ir jo literatūrinis palikimas - Liškevičienė, Jolita (Senoji Lietuvos literatūra, 2015)
Šio straipsnio tikslas – supažindinti Lietuvos skaitytojus su mažai žinomu ir dar menkai tyrinėtu didiko Mikalojaus Kristupo Chaleckio (apie 1589–1653) raštijos palikimu. Straipsnyje ne tik trumpai aptariami jo literatūros kūriniai, bet ir pateikiamas jų tyrinėjimams itin svarbus kontekstas. Siekiama plačiau aprašyti paties asmens biografiją, kilmę, giminę, fundacijas, taip išryškinant pačią asmenybę ir raštijos palikimą. Straipsnyje taip pat pristatomi kiti su aptariamu didiku ar jo kūriniais susiję asmenys, svarstoma kūrinių, sujungusių literatūrą ir dailę, vieta senosios Lietuvos literatūros ir dailės istorijos kontekste.