Juozapas Legavičius (1743–1812). Gyvenimas ir raštai - Girininkaitė, Veronika (Senoji Lietuvos literatūra, 2017)
Straipsnyje pirmą kartą lietuviškai išsamiau pristatomi švietėjo, rašytojo, kunigo Juozapo Legavičiaus (1743–1812) biografija ir jo kūrybinis palikimas. Parodyta šio autoriaus veikalų svarba Apšvietos epochos kontekste. Identifikuota dviejų anoniminėmis laikytų knygų autorystė. Paminėtas klebono indėlis, atstatant sudegusią Karkažiškės bažnyčią ir įrengiant parapinę mokyklą. Rengiant straipsnį rasta papildomų archyvinių duomenų, ištaisytos kelios klaidos apie Legavičių mokslinėje literatūroje, sudaryta šiuo metu žinomų Legavičiaus knygų ir jų lokalizacijos suvestinė lentelė. Remiantis lentele konstatuota, kad Lietuvos ir Lenkijos atminties institucijose saugomų Legavičiaus knygų skaičius yra mažas, šis švietėjas tebėra mažai žinomas visuomenei.