Pirmasis kaunietis – spausdintos knygos autorius - Antanavičius, Darius (Senoji Lietuvos literatūra, 2018)
Straipsnyje analizuojama 1561 m. Martyno Gradovskio iš Kauno paskelbta giesmė, skirta Jėzaus Kristaus mirčiai ir prisikėlimui pagerbti. Pristatoma spaudinio bibliografijos istorija, išlikęs vienintelis knygos egzempliorius (unikatas), aptariamas knygos autorius, kontekstas ir literatūriniai šaltiniai, priede pateikiama tekstų palyginimo lentelė. Straipsnį lydi publikacijų skyriuje skelbiamas kūrinio tekstas originalo (lotynų) kalba, prozinis vertimas į lietuvių kalbą, komentarai lotynų kalba