Maldininkai Prūsijos Lietuvoje: masiškumas, išplitimas ir įvaizdis XIX a. 3-iajame dešimtmetyje - Barasa, Darius (Senoji Lietuvos literatūra, 2018)
Straipsnyje, remiantis Prūsijos kultūros paveldo Slaptajame valstybiniame archyve Berlyne rastu 1823 m. dokumentu, mėginama atskleisti iki šiol istoriografijoje nedaug dėmesio sulaukusius neopietistinio sąjūdžio Prūsijos Lietuvoje – maldininkų judėjimo XIX a. 3-iajame dešimtmetyje – svarbius praeities aspektus, būtent judėjimo dalyvių gausą, jų rengiamų religinių susirinkimų paplitimą teritorijoje ir ankstyvąjį maldininkų įvaizdį. Greta šių pagrindinių temų straipsnyje aptariama maldininkų istoriografija, susidariusios tyrimų spragos, galimos sėkmingų tyrimų, remiantis neskelbtais archyviniais šaltiniais, perspektyvos.