Keletas naujų duomenų apie Karaliaučiaus universiteto Lietuvių kalbos seminarą 1723 metais - Triškaitė, Birutė (Senoji Lietuvos literatūra, 2018)
Straipsnyje analizuojamas ir publikuojamas Lenkijoje, Olštyno valstybiniame archyve, saugomas dokumentas, pateikiantis naujų faktų apie Karaliaučiaus universiteto Lietuvių kalbos seminaro veiklą XVIII a. 3-iojo dešimtmečio pradžioje. Tai 1723 m. lapkričio 4 d. Teologijos fakulteto studentų vardu Petro Gotlybo Milkaus (Peter Gottlieb Mielcke, 1695–1753) rašytas prašymas Prūsijos karaliui Frydrichui Vilhelmui I dėl lengvatų jiems, kaip seminaro lankytojams. Šis archyvinis dokumentas reikšmingas tuo, kad atskleidžia dešimties 1723 m. žiemos semestro seminaro lankytojų pavardes, be to, liudija, kad jo veikla iš tiesų buvo nutrūkusi, o 1723 m. atkurta, taip pat netiesiogiai byloja, kad Milkus jau 1723-iaisiais buvo seminaro docentas.