XVII amžiaus rankraštinė Mikalojaus Lancicijaus SJ biografija. Autorystės atribucija Eduardui Lockui SJ ir kai kurie bendrieji klausimai - Čiurinskas, Mintautas (Senoji Lietuvos literatūra, 2019)
Straipsnis skirtas rankraštinio teksto apie jėzuito Mikalojaus Lancicijaus (1574–1653) gyvenimą Vita et Virtutes Venerabilis Patris Nicolai Lancicii Societatis Iesu autoriui nustatyti. Po tekste esančių autobiografinių duomenų apie autorių analizės ir jų sugretinimo su žinomais Lietuvos jėzuitų provincijos istoriniais faktais teigiama, kad tai airių kilmės jėzuitas t. Eduardas Lockas (apie 1618–1670). Jo veiklos pėdsakai Lietuvos jėzuitų provincijoje žinomi nuo 1643 iki 1655 m. Taip pat straipsnyje pateikiami duomenys apie patį rankraštį, jo turinio kai kuriuos aspektus, siekiama kiek galima tiksliau nusakyti jo sukūrimo laiką (apie 1656 m., bet ne vėliau kaip 1661 m.) ir kitas aplinkybes, pateikiamos šiuo metu turimos žinios apie t. Locko gyvenimą ir veiklą. .