Anotations - Sidabraitė, Žavinta; Mocejūnaitė - Vaitkienė, Simona; Citavičiūtė, Liucija; Šinkūnas, Mindaugas; Čiurinskas, Mintautas (Senoji Lietuvos literatūra, 2025)
Liucija Citavičiūtė, Pirmoji lietuvių kalba parašyta istorijos knyga: Kristupas Danielius Hasenšteinas Nusidavimai švento kariavimo. Studija, Vilnius: Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, 2024, 107 p., iliustr. ISBN 978-609-425-401-7Kotryna Rekašiūtė, Masonai kultūriniame Prūsijos Lietuvos ir Klaipėdos krašto gyvenime (XVIII a. – XX a. pirma pusė), Vilnius: Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekaAxel Ernst Walter, Prūsijos Orfėjas. Poeto Simono Dacho savivoka ir kultūrinė recepcija, iš vokiečių kalbos vertė Kristina Sprindžiūnaitė, Klaipėda: Klaipėdos universiteto leidykla, 2025, 395 p. ISBN 978-609-481-260-6Prūsijos atmintis ir kultūros paveldas: Mokslo straipsnių rinkinys. Skiriamas Prūsijos kunigaikštystės 500 metų sukakčiai, sudarė Domas Kaunas ir Silva Pocytė, parengė Ona Aleknavičienė, Klaipėda: Klaipėdos universiteto leidykla, 2025, 160 p. ISBN 978-609-481-264-4Ona Aleknavičienė, Vilma Zubaitienė (par.), Pilypo Ruigio žodynas Littauisch–Deutsches und Deutsch–Littauisches Lexicon, 1747, t. 1: Faksimilė, Vilnius: Vilniaus universiteto leidykla, 2024, 660 p. ISBN 978-609-07-1133-0 (1 tomas), ISBN 978-609-07-1132-3 (bendras)Vilma Zubaitienė, Pilypo Ruigio žodynas Littauisch–Deutsches und Deutsch– Littauisches Lexicon, 1747, t. 1: Mokslo studija ir kritinis žodyno leidimas, Vilnius: Vilniaus universiteto leidykla, 2024, 1200 p. ISBN 978-609-07-1136-1 (2 tomas), ISBN 978-609-07-1132-3 (bendras)Ona Aleknavičienė, Pilypo Ruigio žodynas Littauisch–Deutsches und Deutsch– Littauisches Lexicon, 1747, t. 3: Mokslo studija ir morfologiškai anotuotas lietuviškų žodžių indeksas, Vilnius: Vilniaus universiteto leidykla, 2024, 960 p. ISBN 978-609-07-1138-5 (3 tomas), ISBN 978-609-07-1132-3 (bendras)Jokūbas Benetas, Andriejus Grinkevičius, Viešpaties dešinės galybė, (Collectanea litterarum Lituaniae, t. 3), iš lotynų kalbos vertė Sigitas Narbutas, [Vilnius]: Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių biblioteka, [2024], 94 p., iliustr., faks., portr. ISBN 978-9986-498-85-8, ISSN 2424-4996
Keywords: -