The Publishing Date of Two Hymns of Siegfried Ostermeyer: 1781 or 1791? - Aleknavičienė, Ona (Senoji Lietuvos literatūra, 2016)
Straipsnyje keliamas klausimas dėl dviejų lietuviškų Zygfrydo Ostermejerio (1759–1821) giesmių paskelbimo metų. Lietuvių literatūros istoriografijoje paprastai nurodomi 1781-ieji. Remiantis Gotfrydo Ostermejerio knygoje Erste Littauische Liedergeschichte (1793) pateiktais duomenimis, straipsnyje įrodoma, kad jos išspausdintos ne 1781 m. išėjusiame Gotfrydo Ostermejerio giesmyne Giesmes ßwentos Baźnyczoje ir Namej’ giedojamos, bet taip pat jo parengtame ir 1791 m. išleistame 32 giesmių giesmynėlyje Giesmės. Šį giesmynėlį, turėjusį naujomis giesmėmis kompensuoti 1781 m. giesmyno trūkumus, sudarė 30 Gotfrydo Ostermejerio ir 2 Zygfrydo Ostermejerio iš vokiečių kalbos verstos giesmės.