Памяти профессора Александра Дмитриевича Дуличенко (30 октября 1941 – 4 марта 2026) - Konickaja, Jelena (Slavistica Vilnensis, 2026)
2026 m. kovo 4 d. mirė Tartu universiteto profesorius Aleksandras Dmitrijevičius Duličenko, žinomas savo darbais apie slavų literatūrines mikrodialektus. Mokslininko bibliografija apima daugiau nei 500 publikacijų daugiau nei 20 kalbų. Aleksandras Duličenko ne kartą lankėsi Lietuvoje, dalyvavo mokslinėse konferencijose Vilniuje, Šiauliuose. 2003 m. gruodį jis, kaip Tarptautinio slavistų komiteto atstovas, dalyvavo svarbiame renginyje – Lietuvos slavistų asociacijos steigiamajame susirinkime, vykusioje Vilniaus universiteto slavistikos katedroje. Daugelį metų profesorius A. D. Duličenko buvo žurnalo „Slavistica Vilnensis“ redakcinės kolegijos narys, eidamas šias pareigas remdamas ir plėtojdamas šį Vilniaus universiteto leidinį.
Keywords: Александр Дуличенко; славянское языкознание; славянские микроязыки; Литовская ассоциация славистов