Новыя фрагменты Бібліі Францыска Скарыны - Parshankou, Aliaksandr (Slavistica Vilnensis, 2025)
У паведамленні прадстаўлены фрагменты Кнігі Суддзяў Францыска Скарыны, якія знаходзяцца ў прыватнай калекцыі. Знойдзены пераплет з дакладнай датай (1528 г.), для вырабу якога былі выкарыстаныя аркушы Бібліі Скарыны, дазваляе больш дэтальна разгледзець пытанне знаходжання Скарыны ва Уроцлаве.
Keywords: Францыск Скарына; Майстар HB; Кніга Суддзяў; старадрукаваныя кірылічныя выданні