Печатные книги XVII–XVIII вв. в собрании вильнюсского Литературного музея А. Пушкина - Самодурова, Юлия Сергеевна Сергеевна (Slavistica Vilnensis, 2018)
[статья и аннотация на русском, аннотации на английском и литовском языках]В Литературном музее А. Пушкина, который размещается в усадьбе Варвары Алексеевны и Григория Александровича Пушкиных (Маркучяй, Вильнюс) — хранится большое собрание книг на разных языках, попавших в библиотеку музея разными путями. Данное сообщение имеет целью представить некоторые наиболее интересные печатные издания XVII–XVIII вв. из фондов вильнюсского Литературного музея А. Пушкина.XVII–XVIII a. spausdintinės knygos Vilniaus Literatūrinio A. Puškino muziejaus fonduoseStraipsnio tikslas – atkreipti mokslininkų dėmesį į Literatūrinio A. Puškino muziejaus Markučiuose biblioteką, pristatyti kai kuriuos ypač įdomius jos XVII–XVIII a. leidinius. Pateiktas trumpas knygų sąrašas: visų pirmą prancūzų ir vokiečių kalbomis, taip pat lotynų ir italų kalbomis. Literatūrinio A. Puškino muziejaus biblioteka dar nebuvo mokslinio tyrimo objektu, ir jos seniausios dalies aprašymas rodo, kad ji verta įdėmaus mokslininkų nagrinėjimo. Tai vienas iš pirmųjų bandymų pateikti informaciją apie Literatūriniame A. Puškino muziejuje saugomas senosios spaudos knygas.Reikšminiai žodžiai: Literatūrinis A. Puškino muziejus Vilniuje; XVII–XVIII a. spausdintinės knygos
Keywords: Литературный музей А. Пушкина в Вильнюсе, книжное собрание, раритетные печатные издания