XVII Международный (экстраординарный) съезд славистов во Франции (август 2025 г.) - Konickaja, Jelena; Makarova, Viktorija; Miškinienė, Galina; Morozova, Nadežda; Potašenko, Grigorijus; Petrauskienė, Nadežda (Slavistica Vilnensis, 2025)
2025 m. rugpjūčio 25–30 dienomis Sorbonos universitete (Paryžius, Prancūzija) vyko pagrindinis pasaulio slavistų forumas – XVII Tarptautinis slavistų kongresas. Jį organizavo Tarptautinis slavistų komitetas, sudarytas iš nacionalinių slavistų komitetų (įskaitant Lietuvą) atstovų. Į kongresą Lietuvos slavistai delegavo mokslininkus, dirbančius įvairiose Lietuvos mokslo įstaigose: VU Filologijos fakultete, VU Istorijos fakultete, Lietuvių kalbos institute, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto Senosios literatūros skyriuje ir Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje.