Международная научная конференция «Пограничья Славии на переломе XX–XXI вв. Язык – общество – культура – идентичность» (Вильнюс, 8–10 сентября 2022 г.) - Konickaja, Jelena (Slavistica Vilnensis, 2022)
8–10 сентября 2022 г. на Филологическом факультете Вильнюсского университета состоялась VI Международная научная конференция Комиссии по социолингвистике, аккредитованной при Международном комитете славистов, из цикла «Славянские языки в социолингвистическом аспекте». Конференция была организована Центром полонистики филологического факультета ВУ. В 71 докладе обсуждались наиболее актуальные проблемы социолингвистики, этнолингвистики, когнитивистики, разносторонне освещая широкий круг вопросов конференции. Информация о конференции, тезисы докладов участников размещены на сайте http://www.sociolingvistika2022.flf.vu.lt/ Tarptautinė mokslinė konferencija „Slavijos paribiai XX–XXI amžių sandūroje. Kalba – visuomenė – kultūra – tapatybė“ (Vilnius, 2022 m. rugsėjo 8–10 d.) 2022 m. rugsėjo 8–10 d. Vilniaus universiteto Filologijos fakultete įvyko Sociolingvistikos komisijos, akredituotos prie Tarptautinio slavistikos komiteto, VI tarptautinė mokslinė konferencija iš ciklo „Slavų kalbos sociolingvistikos aspektu“. Konferenciją organizavo VU Filologijos fakulteto Polonistikos centras. 71 pranešime buvo aptartos sociolingvistikos, etnolingvistikos, kognityvinės lingvistikos aktualiausios problemos, plačiai ir įvairiapusiškai atspindinčios didelį konferencijos klausimų ratą. Informacija apie konferenciją, dalyvių pranešimų tezės pateikiamos interneto svetainėje http://www.sociolingvistika2022.flf.vu.lt/ Reikšminiai žodžiai: sociolingvistika, slavistika, etnolingvistika, slavų kalbos, slavų kultūra, Vilniaus universiteto Polonistikos centras.