Mokslinė-praktinė konferencija. Slaugos mokslo naujovės: 2025. Konferencijos tezės - Urbanavičė, Rita (Slauga. Mokslas ir praktika, 2025)
Mokslinė – praktinė konferencija „Slaugos mokslo naujovės: 2025“ subūrė Lietuvos ir užsienio įvairių specializacijų bendrosios praktikos slaugytojus, išplėstinės praktikos slaugytojus, visų pakopų slaugos studijų programų studentus, slaugos tyrėjus ir mokslininkus  siekiant pristatyti naujausius slaugos mokslo pasiekimus, dalytis tyrimų rezultatais ir aptarti aktualias slaugos mokslo bei praktikos kryptis.Šiame žurnalo priede publikuojamos mokslinės – praktinės konferencijos pranešimų santraukos atspindi tris pagrindines temines kryptis: slaugos moksliniai tyrimai, kuriuose pristatomi moksliniai tyrimai anglų kalba lietuvių ir užsienio tyrėjų; klinikiniai slaugos tyrimai, orientuoti į praktinių intervencijų vertinimą, pacientų priežiūros kokybės gerinimą ir įrodymais grįstą praktiką; bei slaugos edukacija, kurioje didesnis dėmesys skiriamas inovatyvių mokymo metodų taikymui, slaugytojų profesinės kompetencijos ugdymui.Dėkojame konferencijos organizatoriams už idėjas, pastangas ir darbą bei konferencijos moksliniam komitetui už pranešimų santraukų recenzavimą ir vertinimą.Tikimės, kad ši publikacija paskatins mokslinę diskusiją, prisidės prie slaugos mokslo sklaidos ir įkvėps konferencijos dalyvius tolesniems tyrimams, reikšmingus tiek akademinei bendruomenei, tiek slaugos praktikai.
Keywords: Slaugos moksliniai tyrimai; klinikiniai slaugos tyrimai; slaugos edukacija; slaugos inovacijos