Lietuvos akušerių sąjungos ir Anestezijos ir intensyviosios terapijos slaugytojų draugijos bendrystė atvėrė kelią mokslinei konferencijai - Poškienė, Ingrida; Didvalė, Daiva; Liepinaitienė, Alina (Slauga. Mokslas ir praktika, 2023)
Lietuvoje jau daugelį metų vyksta akušerių profesinio tobulinimo seminarai, kursai, konferencijos įvairiuose Lietuvos miestuose, o pandemijos laikotarpiu – nuotoliniu būdu. Tobulėjant sveikatos priežiūros paslaugoms, keičiantis specialistų ruošimo programoms, vis labiau tapdami inovatyviais, natūralu, kad siekiame ne tik išlaikyti bendrystę su jau nuo seno įsikūrusiomis skirtingomis sveikatos priežiūros paslaugų specialistų organizacijomis, bet ir įsteigti naujų. Kuriant bendrystę buvo susivienyta su Lietuvos anestezijos ir intensyviosios terapijos slaugytojų draugija. Šios bendrystės rezultatas – 2023 m. lapkričio 23 d. Klaipėdos universiteto ligoninėje surengta mokslinė praktinė konferencija „Skausmo valdymo galimybės ir poreikiai akušerijoje“, skirta akušeriams ir slaugytojams.