Slaugytojų kompetencijos turi būti panaudotos plačiau - Volodkaitė, Aušra (Slauga. Mokslas ir praktika, 2023)
Slaugytojų bendruomenę ir visuomenę pasiekė informacija, kad slaugytojams bus suteikta teisė skirti ir išrašyti (pratęsti gydytojo paskirtus) vaistus lėtinėms ligoms gydyti, medicinos pagalbos priemones, konsultuoti pacientus teikiant pirmines ambulatorines asmens sveikatos priežiūros paslaugas, išduoti siuntimą kai kurioms asmens sveikatos priežiūros paslaugoms. Toks sprendimas reiškia, kad bus plačiau panaudojamos slaugytojų įgytos kompetencijos, taip užtikrinant geresnį paslaugų prieinamumą pacientams.