Smurto ir priekabiavimo prevencijos rekomendacijos ir nuotoliniai mokymai - Rudienė, Beatričė (Slauga. Mokslas ir praktika, 2023)
Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, vykdydama priemones, susijusias su asmens sveikatos priežiūros įstaigose dirbančių darbuotojų kvalifikacijos tobulinimu, tarpusavio santykių gerinimu, inicijavo kvalifikacijos tobulinimo programos parengimą, kuri stiprintų darbuotojų žinias apie psichologinį smurtą (įskaitant mobingą) kaip vieną dažniausiai pasireiškiančių ir sudėtingiausiai atpažįstamų smurto formų. Kvalifikacijos tobulinimo programa „Psichologinio smurto prevencija asmens sveikatos priežiūros įstaigose“ buvo išbandyta, patvirtinta ir perkelta į elektroninę erdvę, siekiant sudaryti sąlygas lanksčiai ir nemokamai skirtingų asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams naudotis jų turiniu.Šie mokymai publikuojami Higienos instituto Kompetencijų centro virtualioje mokymosi aplinkoje (https://emokymai.sskc.lt/), prie kurios gali prisijungti visi užsiregistravę asmens sveikatos priežiūros įstaigų dar-buotojai. Bendra mokymų trukmė yra 2 valandos. Savarankiškai susipažinus su visa mokymų medžiaga ir atlikus testą, išduodamas mokymų baigimo pažymėjimas. Mokymų baigimo pažymėjimai siunčiami elektroniniu paštu. Mokymai nemokami.